+31 6 30 51 37 17

ouders

Jouw kind is niet helemaal zichzelf. Jullie zonnetje in huis is ineens een stille muis. Of andersom: jullie anders zo kalme koter trekt nu het behang van de muren. Het huis is te klein. En jij plakt hem – of haar, hen – er het liefste achter. Je kan er misschien niet helemaal je vinger op leggen, maar je voelt dat er meer achter zit. 

Kinderen en jongeren maken altijd zichtbaar wat hen bezig houdt. Ook al kunnen ze dat (nog) niet in mooie woorden aan je vertellen. Ze laten het wel zien. Ze passen zich aan, maken zichzelf onzichtbaar, sluiten zich af, gaan dingen stiekem doen. Of worden juist heel boos, en stoppen hun gevoel weg. 

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat er achter het gedrag van je kind schuil gaat. Want sommige dingen horen gewoon bij het opgroeien, en in andere dingen kan je kind wel ondersteuning gebruiken.

ik help kinderen zichzelf te helpen

Als psychodynamisch kind- en jongerencoach help ik kinderen zichzelf helpen. Ik begeleid ze op weg naar inzichten en oplossingen die ze zelf ontdekken. Alles wat er nodig is, draagt jouw kind namelijk al in zich. 

 

Dat klinkt mooi; en dat is het ook. Ik vind dit het allermooiste werk wat er is.

emoties, overtuigingen en nieuw gedrag

Hoe het nu gaat, of hoe het nu is, dat wil je kind niet. Samen onderzoeken we waarom ze doen wat ze doen. Of hoe het komt dat ze zich voelen, zoals ze zich nu voelen. We verkennen hoe ze het wél graag willen voor zichzelf. En daar gaan we mee oefenen.

In de sessies herkennen en verkennen we emoties en gevoelens. En beperkende overtuigingen die nu al een rol kunnen spelen. Je kind kan oefenen met zichzelf uiten, grenzen stellen, met anders reageren dan ze nu doen. Het ontdekt talenten en kwaliteiten van zichzelf. Kanten die het graag ziet, en de kanten die het liever van zichzelf verstopt. En hoe het daarmee om wil gaan. 

Via coaching kan jouw kind werken aan zijn/ haar/ hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Meer contact met het lijf ervaren, leren omgaan met pestgedrag, of faalangst. Ook bied ik steun bij verdriet en verlies in een moeilijke periode van bijvoorbeeld ziekte, overlijden, scheiding, verhuizing, een verbroken vriendschap.

ik coach 1-op-1 met jouw kind

Na onze eerste kennismaking, stuur ik je een vragenlijst toe. De intake is samen met jou en je kind. Daar gaan we op zoek naar de kern van de hulpvraag van jouw kind. De coachsessies daarna zijn altijd 1-op-1. Soms nodig ik jou/ jullie uit om erbij te zijn.

Soms krijgt je kind huiswerk mee om te doen tussen de sessies door. Samen, of helemaal zelfstandig. Soms is er huiswerk voor jou – en je (ex-)partner. Want kinderen zijn niet alleen je spiegel, ze leren door wat ze in hun omgeving zien, horen en voelen.

Tijdens het traject hebben wij een paar evaluatiegesprekken waarin we de voortgang bespreken. 

Wil je meer weten over hoe ik werk? Je leest er hier alles over.

stuur me een berichtje

Indien je meer wilt weten over kinder- of jongerencoaching? En of je nog vragen hebt? Neem gerust en vrijblijvend contact met me op en ik help je verder.