+31 6 30 51 37 17

werkwijze

Jouw kind is een mens in het klein. Een jong-volwassene in aanbouw. Met een eigen karakter, krachten, talenten, uitdagingen en eigenaardigheden. En net zoals jij heeft jouw kind een eigen innerlijke wereld vol gevoelens, wensen en ideeën. Een wereld gebouwd op alle herinneringen, ervaringen en overtuigingen die het tot nu toe heeft verzameld.

 

Wat er in die binnenwereld allemaal leeft is lang niet altijd bewust. Een ook niet altijd in harmonie met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld iets heel graag willen en er tegelijkertijd hartstikke bang voor zijn. Of de wereld om je heen verandert ineens zo snel dat je het moeilijk vindt om met al je emoties om te gaan. En zo zijn er tal van redenen waarom je kind nu zo uit balans is, of niet lekker in zijn vel zit.

 

Als psychodynamisch coach ga ik met jouw kind op zoek naar de kern van de hulpvraag. Samen verkennen we hun binnenwereld. Onderzoeken we waarom ze doen wat ze doen. Of hoe het komt dat ze zich voelen, zoals ze zich nu voelen. En hoe ze het graag anders willen voor zichzelf. Daar gaan we mee aan de slag.

 

Sommige kinderen zijn niet zulke praters, die doen liever. Andere kinderen laten veel meer zien als ze hun handen kunnen gebruiken. Als ze kunnen tekenen, via een knuffel praten, zelf iets kunnen maken, een spel kunnen doen, of fysieke uitdagingen voorgeschoteld krijgen. Daarom werk ik altijd op een manier die bij jouw kind past. Ik werk met creatieve oefeningen, visualisaties, lichaamsgerichte activiteiten, (familie)-opstellingen, tekenen en de Gelukskoffer. 

 

De ontdekkingstocht van jouw kind begint tijdens de coachingsessies. En thuis gaat die verder: soms met huiswerk voor je kind, of voor jullie samen. Door te oefenen kan jullie kind ervaren hoe het is om helemaal zichzelf te zijn. En echt gezien te worden voor wie hij/zij/hen is.

een coachtraject in het kort

  • Na ons eerste contact, plannen we een kennismaking van ongeveer 30 minuten. We bespreken kort jouw hulpvraag voor het kind en kijken of we een goede match zijn.
  • Voor de start van het traject vul je als ouder, of verzorger, een online vragenlijst in.
  • Het intakegesprek is alleen met ouders, of verzorger. De vragenlijst is de leidraad van het gesprek; zo maken we de hulpvraag specifiek.
  • De allereerste sessie is bij mij in de praktijk samen met jou en je kind. Samen doen we een eerste oefening. Zo leren we elkaar kennen en bouwen we aan vertrouwen. 
  • De coachingsessies daarna zijn altijd 1-op-1. In de eerste sessies verkennen we de hulpvraag vanuit de belevingswereld van het kind. Daarna gaan we op onderzoek uit en beginnen we met oefenen. Soms nodig ik jou/jullie uit om erbij te zijn.
  • Tussentijds plannen we evaluatiemomenten in. De eerste is meestal na de vierde sessie.
  • Aan het einde van het traject is er een afsluitende evaluatie met jou als ouder of verzorger.

stuur me een berichtje

Indien je meer wilt weten over kinder- of jongerencoaching? En of je nog vragen hebt? Neem gerust en vrijblijvend contact met me op en ik help je verder.